Jeugdjudo is door zijn veelzijdigheid een geweldig middel voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind. Het is een sport met bijzonder karaktervormende waarden (etiquette, doorzettingsvermogen, sportiviteit). Daarnaast leert de jeugdige judoka accepteren, respecteren en zelfbeheersing? en misschien wordt hij straks zelfs wel judokampioen.
Het judospel karakteriseert zich door een veelzijdig bewegen: lekker stoeien, rollen, duwen, kruipen, grijpen, balanceren, trekken, tillen, draaien, hinken en springen. Valvaardigheid en controlevaardigheid staan hierbij voorop.

Judo voor de wildebras:
en de beste fietser van de buurt. Geen boom is hem te hoog, geen sloot te breed. Een ondernemend type, maar dat laat zijn sporen wel achter!
Valvaardigheid en controlevaardigheid.

Door het ontspannen sociale klimaat ontstaat een vertrouwelijke veilige situatie.
Zelfvertrouwen.

Vechtersbaas:
"Had je wat?" Kom maar op!" Klaar staat hij, de vechtjas, in de knokhouding. Een meningsverschil lost hij liefst even met zijn vuisten op. Niet altijd met even groot succes. Accepteren, respecteren en zelfbeheersing en misschien straks zelfs judokampioen.

Pechvogel:
Jan Verband wordt hij wel genoemd. Als hij zijn enkel niet verstuikt heeft zitten zijn vingers wel in het gaas. Maar spelen is belangrijk.

De allerkleinsten hebben een streepje voor bij de Sportschool.
Turfjes van amper 5 jaar in echte judopakjes zetten hun eerste speelse judostappen. Judo heeft belangrijke opvoedkundige waarden. Wij hebben speciale groepjes voor beginners.

Kennismakingscursus Jeugdjudo vanaf 4 jaar.
Judopakje gratis in bruikleen: dus nu echt beginnen!!!

Locaties:
Maandag     : Colmschate, Andriessenplein (winkelcentrum De Vijfhoek)
Dinsdag       : Olst (sporthal De Hooiberg)
Woensdag   : Bathmen (gymzaal)
Donderdag  : Sportschool Hacquartstraat 1 Deventer
Vrijdag         : Sportschool Hacquartstraat 1 Deventer

Neemt u voor meer informatie telefonisch contact op met Edo ZeŽn.

Op de laatste les voor de vakantie wordt de traditionele APEKOOI gehouden, waar de judokaatjes met hun vriendjes en/of vriendinnetjes met veel enthousiasme aan meedoen.